Maak afspraak

Cryotherapie

Body Wizard Cryolipolyse Behandeling

Je hebt je inmiddels een gezonde(re) leefstijl eigen gemaakt – of misschien had je deze altijd al. In je boodschappenkar verdwijnen vooral verantwoorde producten, zonder overdaad aan calorieën. Oké, een ‘gezelligheidswijntje’ in het weekend en traktaties alleen on special occasions. En zo nu en dan – juist(!) – genieten van een viergangenmenu in je favoriete restaurant. Doen! Alle andere dagen let je op wat je eet. Want je weet waar je het voor doet. Als bekend gezicht in de plaatselijke sportschool, trek je daarnaast ook met regelmaat je hardloopschoenen aan.

Tijdens de Body Wizard Cryolipolyse behandeling.

 

Maar misschien ook wel niet. En behoor je daarmee tot die andere helft van mijn klanten – die zonder extra beweging hun lichaamsbouw van zichzelf al een heel eind mee hebben.

En hiermee eigenlijk best tevreden zijn. Hoe dan ook, ondanks alle (meer of minder) gezonde inspanningen, houden die laatste paar kilo – die laatste ‘vetjes’ – je hardnekkig gezelschap.

 

Veelgestelde vragen over Cryotherapie

Misschien heb je na het lezen van de informatie op de website nog vragen. De meest gestelde vragen, heb ik alvast voor je op een rij gezet. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem gerust contact met me op via (telefoonnummer) of (e-mailadres) en kom erachter of cryolipolyse iets voor je is.

Waar blijven de verwijderde vetcellen en kunnen ze ook terugkomen?

Wanneer de vetcellen sterk zijn gekoeld, sterven ze af. Het lichaam voert de vetcellen – in de tien tot twaalf weken na de behandeling – op een natuurlijke wijze af. Eenmaal afgevoerd keren de vetcellen niet meer terug.

Hoe voelt een cryolipolyse behandeling aan?

Hoewel de behandeling pijnloos is, kan de druk van het vacuüm zuigen van de applicator weliswaar een trekkerig of knijpend gevoel geven. Op het moment dat het koelen begint, ervaar je de eerste minuten een behoorlijke mate van druk en intense kou. Deze sensaties zijn echter van korte duur en verdwijnen al snel. Veel klanten lezen wat tijdens hun behandeling, of dutten even weg.

Wanneer is een cryolipolyse behandeling een no-go?

Niet iedereen komt in aanmerking voor een cryolipolyse behandeling. Ben je bekend met de ziekte van Raynaud of een extreme gevoeligheid voor kou – heb je last van winterhanden en/of -voeten – dan behoort een cryolipolyse helaas niet tot de mogelijkheden.

Bovendien biedt de cryolipolyse behandeling geen oplossing voor overgewicht of obesitas. Bij een BMI boven de 30 zal ik om die reden een cryolipolyse behandeling afraden. Overweeg je een behandeling, dan zal ik vooraf altijd eerst beoordelen of je hiervoor in aanmerking komt.

Is de behandeling ook geschikt voor mannen?

Natuurlijk! Voel jullie vooral welkom, heren. Waar de dames zo hun probleemzones hebben, is dit voor mannen niet anders. En ik help jullie er graag van af. De meeste mannen die ik in mijn salon zie, komen voor een behandeling van de onderkant van hun buik(je) en de ‘love handles’. Maar ook andere plekken van het lichaam, waar je dat laatste beetje vet maar moeilijk kwijtraakt, kunnen desgewenst worden behandeld.

Zijn een strikt dieet en/of extra sportactiviteiten noodzakelijk?

Voor het ondergaan van de behandeling – en behoud van resultaat – is het niet nodig om supplementen of pillen te nemen. Ook hoef je niet te starten met een nieuw dieet of extra sportactiviteiten. Waar klanten voor hun behandeling in de regel al een gezonde leefstijl hebben, voelen zij zich na de behandeling extra gemotiveerd om goed voor zichzelf te (blijven) zorgen. En hun gezonde leefstijl te handhaven. Gebalanceerde voeding en voldoende lichaamsbeweging dragen ertoe bij dat je lang tevreden kunt zijn met het eindresultaat.

Hoe werkt eigenlijk zo’n cryolipolyse behandeling?

Praktisch gezien? Wat ik doe tijdens een behandeling is het – met een non-invasieve applicator – nauwkeurig koelen van het onderliggende vetweefsel in het behandelgebied tot de voorgeschreven temperatuur. Non-invasief wil zeggen dat de applicator enkel aan de oppervlakte van de huid behandelt, het oppervlakkige huidweefsel blijft dus intact. Maar wat is het effect van zo’n behandeling? Wanneer vetcellen worden blootgesteld aan extreme kou, wordt een natuurlijk verwijderingsproces van de cellen in gang gezet, dat de vetlaag geleidelijk dunner maakt. Het resultaat is een zichtbare vermindering van vetophopingen.

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

Het liefst zie je direct na de behandeling resultaat, maar in dit geval is (beetje) geduld weliswaar een schone zaak. De eerste resultaten worden pas zichtbaar na ongeveer zes tot acht weken. De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog tot vier tot zes maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Hoeveel behandelingen voor een optimaal resultaat?

In principe is het zo dat zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, behandeling mogelijk is. De ervaring leert echter dat klanten na een drietal behandelingen tevreden zijn met het gerealiseerde resultaat. Afhankelijk van je persoonlijke wensen, kunnen dit ook één of vijf behandelingen zijn. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van tien tot twaalf weken. Waar onder andere je leefstijl meeweegt, wordt in de regel één onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

Met de beschikking over de allernieuwste apparatuur, ben ik in de mogelijkheid vier plaatsingen te bieden in plaats van twee – wat de behandeltijd aanzienlijk verkort.

Zoveel aanbieders van cryolipolyse – waarom kiezen voor Danielle Huidspecialist?

Op veel plekken wordt de cryolipolyse behandeling aangeboden. De vraag is of deze ook daadwerkelijk doet, wat wordt beloofd. Waar gezegd wordt dat tijdens een behandeling de vetcellen worden bevroren, is dit feitelijk niet altijd het geval. Helaas. Van de meeste apparatuur die wordt gebruikt, is namelijk de koeling niet sterk genoeg om een gemiddelde (vereiste) temperatuur van minus 11 graden Celsius te behalen. De vetcellen zullen hierdoor uiteindelijk niet gaan kristalliseren. En dus ook niet verdwijnen.

Onze unieke peltier koeling zorgt ervoor dat de Body-wizard die we gebruiken wél die temperatuur van min 11 graden Celsius kan vasthouden – waardoor de vetcellen daadwerkelijk kristalliseren en verdwijnen. Dus voorkom teleurstelling en kies verstandig. En ga voor dat gewenste resultaat.

Hoe veilig is cryolipolyse?

 Cryolipolyse is een geheel veilige manier om overtollig vet te verwijderen. Het pakt de vetcellen aan zonder daarbij de huid, spieren of zenuwen te beschadigen. De methode is wetenschappelijk goedgekeurd en veilig bevonden voor de gezondheid. In mijn salon gebruik ik bovendien CE gecertificeerde cryolipolyse apparatuur die voldoet aan de hoogste Europese normen.

 

Mocht je nog vragen hebben over Cryotherapie, dan neem gerust contact met ons op.