Wat is vet bevriezen

Persoonlijk behandelplan

Waar cryolipolyse als methode om vet te verliezen vooral voordelen kent, is deze techniek – helaas – niet voor iedereen geschikt. Tijdens een eerste (gratis) intake, bepalen we of je voor een behandeling in aanmerking komt.

Waar hangt dit dan van af? De Body-wizard behandelt de vetcellen die liggen tussen de opperhuid en de spieren. Cryolipolyse is niet geschikt om zogeheten visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Orgaanvet is slechts te verminderen door veel lichaamsbeweging in combinatie met een gezonde voeding. Met andere woorden, cryolipolyse is geen oplossing voor mensen met overgewicht of obesitas.

Het liefst ga je natuurlijk voor een blijvend resultaat – tot lange tijd na je behandeling. En dat kan, maar voor niets gaat de zon op. Waar de behandeling absoluut de gewenste resultaten geeft, blijft het een hulpmiddel – geen ‘wondermiddel’. Het vraagt ook na de behandeling dat je je gezonde lifestyle handhaaft en voldoende blijft bewegen.

Veelgestelde vragen

Een kijkje in de praktijk

Vet bevriezen, de behandeling

Met je persoonlijk behandelplan als startpunt, maak ik vervolgens foto’s van de te behandelen gebieden. Alvorens we starten met de behandeling, mag je op de weegschaal gaan staan en geef jij via het toestemmingsformulier je toestemming voor de behandeling. Met een speciale huidpen markeer ik de te behandelen probleemzones die dan bijna aan de beurt zijn. Eerst wordt nog – om je huid te beschermen tegen de kou – een speciale gelpad aangebracht. En dan start de behandeling.

De meest gestelde vragen over vet bevriezen

Heb je vragen? Stel ze dan vrijblijvend aan mij.
Contact opnemen
1.

Op dat moment breng ik de applicator aan op je huid. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid – inclusief de onderhuidse vetlaag – in de applicator gezogen, waarna het koelen van de vetcellen begint. In drie minuten tijd wordt de huid echter eerst opgewarmd tot 40 graden Celsius. Door het opwarmen van de huid wordt de vetlaag namelijk sponzig, en kan de laag waar de vetcellen moeten worden vernietigd beter worden bereikt. Direct daarna wordt de huid afgekoeld tot minus 11 graden Celsius, waardoor de vetcellen zelf een temperatuur van 2 tot 4 graden bereiken. Dit proces wordt cryolipolyse genoemd.

2.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een vetcel bij een temperatuur van 2 tot 4 graden wordt afgebroken. Om dit te bereiken, dient minimaal zestig minuten te worden gekoeld tot min 11 graden Celsius. Na een uur haal ik de applicator dan weer van je lichaam en masseer ik het behandelde gebied intensief. Je huid kan hierdoor rood kleuren, maar kleurt al snel – meestal binnen een half uur – weer bij.

3.

Hoewel de behandeling pijnloos is, kan weliswaar een trekkerig gevoel worden ervaren. Waar de huid in het begin erg koud zal aanvoelen, verdwijnt dit gevoel binnen de eerste tien minuten en zal het al snel overgaan in gevoelloosheid. Als afleiding kun je tijdens de sessie iets lezen, internetten of (eindelijk) even ontspannen.

4.

Zijn de behandelde vetcellen eenmaal gekristalliseerd, oftewel bevroren, dan voert je lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke wijze af. De behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug. En is de behandeling geslaagd – en jouw doel bereikt!

5.

Op welke plekken van het lichaam de behandeling kan worden ingezet?

Op eigenlijk alle bekende probleemzones – op het gezicht en de hals na:

  • Buik
  • Bovenarmen
  • Benen (binnen- en buitenkant)
  • Knieën
  • Heupen
  • Flanken (‘love handles’)
  • Taille
  • Rug

De behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Het biedt zelfs uitkomst voor fanatieke sporters, die ondanks intensieve inspanning het vet op bepaalde probleemzones maar niet kwijt raken.

Zoals eerder gezegd, biedt cryolipolyse echter geen oplossing voor overgewicht of obesitas. Wel is het natuurlijk zo, dat wanneer je door een gezonde(re) leefstijl eenmaal een BMI hebt bereikt dat hoort bij een gezond gewicht, cryolipolyse alsnog de oplossing kan zijn voor die ‘overgebleven’ probleemzones.